RM189.99
Arduino Kit Mobile Robot Apps DIY Arduino Uno Bluetooth L298N 2WD
Price RM189.99
Availability
Description

+ NOTA : Harga yang tertera adalah harga produk sahaja dan tidak temasuk bantuan / guide teknikal. Jika anda memerlukan bantuan / guide teknikal, anda boleh mendaftar klinik Arduino ( https://www.nadieleczone.com/ulasan-produk/klinik-arduino/ ) pada caj bayaran yang minima.

 

+ NOTA : Produk ini adalah set DIY (Do It Yourself) dan tidak dihantar kepada pelanggan dalam keadaan siap dipasang.

 

+ NOTA : Produk ini lebih menekankan kepada pembinaan aplikasi Android, jika anda tidak mempunyai asas Arduino, anda digalakkan untuk membeli set Arduino Kit Koding For Beginner Versi Ringkas terlebih dahulu.

 

+ Kit Reka Cipta Navigasi Robot belajar membina aplikasi Android dan robot mudah alih merupakan set pembelajaran yang dilengkapi dengan modul dan CD pembelajaran dalam Bahasa Malaysia.

 

+ Kit pembelajaran elektronik ini sesuai dipelajari oleh mereka yang baru ingin mengenali dunia aplikasi Android dan Arduino. Anda akan dibekalkan dengan buku manual pembelajaran, cakera padat yang mengandungi fail fail kod arduino, dan papan mikropengawal Arduino serta komponen komponen Elektronik.

 

+ Anda akan diajar mengenali asas untuk membuat aplikasi telefon pintar android menggunakan MIT Apps Inventor lalu mengawal robot mudah alih yang telah dibina anda.

 

+ Baca lebih lanjut tentang Kit Reka Cipta Navigasi Robot di sini : Arduino Kit Reka Cipta Navigasi Robot – Belajar Membina Aplikasi Android Dan Robot Mudah Alih ( https://www.nadieleczone.com/berita-seminar-teknologi/arduino-kit-reka-cipta-navigasi-robot-belajar-membina-aplikasi-android-dan-robot-mudah-alih/ )

 

+ Tambahan : Baca lebih lanjut tentang Latihan Reka Bentuk Elektronik – Siri 1 ( https://www.nadieleczone.com/tutorial-arduino/latihan-reka-bentuk-elektronik-siri-1/ ).

 

+ Tambahan : Baca lebih lanjut tentang Latihan Reka Bentuk Elektronik – Siri 2 ( https://www.nadieleczone.com/tutorial-arduino/latihan-reka-bentuk-elektronik-siri-2/ ).

 

+ PERHATIAN : Versi Arduino IDE yang digunakan untuk penulisan tutorial kit ini adalah Arduino IDE Versi 1.8.4. ( https://www.dropbox.com/s/na9eboizfl1ay2h/arduino-1.8.4-windows.exe?dl=1 ) Kami tidak menjamin penulisan tutorial ini berfungsi pada versi Arduino IDE yang lain.

 

+ Komponen- komponen dalam kit:

- Papan Arduino Uno+ Kabel USB

- Papan Projek

- Wayar Penyambung

- Set Chassis Robot 2WD, Tayar dan Motor DC

- Pemegang Bateri

- Suis ON OFF

- Pemandu Motor L298N

- Modul Bluetooth HC05

- Sensor Jarak HC-SR04

- Pemegang Sensor Jarak HC-SR04

- Buku Manual Versi Bahasa Malaysia

 

+ Kandungan dalam CD- R/DVD- R

- Installer Arduino

- Installer CH340

- Koding pembelajaran

 

+ NOTA : Skru dan Nut yang dibekalkan di dalam kit ini hanyalah mencukupi untuk kegunaan pemasangan rangka chassis sahaja manakala komponen komponen elektronik perlu dilekatkan kepada rangka chasis menggunakan double tape (tidak disediakan di dalam kit ini).