RM60.71 RM63.90
Arduino LCD Screen Shield 3.5 Inch TFT MCUFRIEND Display Uno Mega
Price RM60.71 RM63.90
Availability 2
Quantity
Description

+ Notis pelanggan :

- Maaf maklumat untuk setiap produk di kedai kami adalah amat terhad. Untuk maklumat umum, teknikal dan pautan luar tentang produk boleh dirujuk di bahagian description setiap produk. Kami tidak mempunyai maklumat selain yang terpapar di bahagian description produk.

- Harga yang tertera adalah harga produk sahaja dan tidak temasuk bantuan / guide teknikal. Jika anda memerlukan bantuan / guide teknikal berkenaan Arduino, anda boleh mendaftar klinik Arduino ( https://www.nadieleczone.com/ulasan-produk/klinik-arduino/ ) pada caj bayaran yang minima.

- Nota : Harap maklum, kadang kala produk dihantar kepada pelanggan di dalam keadaan plastik original produk sudah dibuka dan ditutup semula oleh kami. Keperluan untuk membuka plastik original produk adalah untuk tujuan inspection produk sebelum penghantaran kepada pengguna.

+ Arduino LCD Touch Screen Shield 3.5 Inch. Paparan LCD bersaiz 3.5 inci ini adalah diantara paparan yang diminati oleh pengguna untuk digandingkan dengan papan Arduino Uno atau Arduino Mega. Gabungan paparan LCD skrin dengan papan Arduino ini membuka banyak ruang kepada penghasilan aplikasi yang lebih interaktif yang melibatkan grafik.

+ Jenis LCD : TFT
+ Not support touchscreen
+ Datang bersama kotak
+ Jenis Arduino Library : MCUFRIEND

Arduino Library MCUFRIEND
+ Arduino Library link (tested on Arduino version 1.8.4) : https://www.dropbox.com/s/e3fvyiwezimd7bo/MCUFRIEND_kbv-master.zip?dl=1
+ Tutorial Link : https://www.hackster.io/electropeak/ultimate-beginner-s-guide-to-run-tft-lcd-displays-by-arduino-081006#code