Penghantaran percuma untuk pesanan melebihi RM100.00
PPN : Jangan Risau !!! Kami masih memproses dan menghantar pesanan anda seperti biasa menggunakan courier. Pembelian hanya secara e-dagang dan tiada pembelian di kedai.
5
CP2102 USB to UART Converter TTL 5 PIN Module Serial USB
RM11.31 RM11.90
CP2102 USB to UART Converter TTL 5 PIN Module Serial USB
Price RM11.31 RM11.90
Reward Points 119
Points Needed 1904
Availability Out Of Stock
Description
Highlight

CP2102 USB to UART Converter TTL 5 PIN Module Serial USB

+ Notis pelanggan :

- Maaf maklumat untuk setiap produk di kedai kami adalah amat terhad. Untuk maklumat umum, teknikal dan pautan luar tentang produk boleh dirujuk di bahagian description setiap produk. Kami tidak mempunyai maklumat selain yang terpapar di bahagian description produk.

- Harga yang tertera adalah harga produk sahaja dan tidak temasuk bantuan / guide teknikal. Jika anda memerlukan bantuan / guide teknikal berkenaan Arduino, anda boleh mendaftar klinik Arduino ( https://www.nadieleczone.com/ulasan-produk/klinik-arduino/ ) pada caj bayaran yang minima.

- Nota : Harap maklum, kadang kala produk dihantar kepada pelanggan di dalam keadaan plastik original produk sudah dibuka dan ditutup semula oleh kami. Keperluan untuk membuka plastik original produk adalah untuk tujuan inspection produk sebelum penghantaran kepada pengguna.

- Nota : Produk dihantar kepada pelanggan dengan kaki male header yang sudah disolder pada board seperti dalam gambar produk.

 

+ USB to UART Converter (CP2102) merupakan alat untuk menukarkan isyarat berprotokol USB kepada isyarat berprotokol UART. Kebiasaanya digunakan bagi menghubungkan papan mikropengawal ke komputer. Dengan adanya modul ini, anda boleh menghantar dan menerima data dari komputer anda. Selain itu, anda juga boleh mengawal secara terus modul GSM dan Xbee anda tanpa perantara mikropengawal dengan menggunakan arahan AT.

 

+ Modul ini membekalkan bekalan kuasa dwi 3.3V dan 5V yang berarus rendah bagi kegunaan papan elektronik yang disambungkan kepadanya. Selain itu, ianya sesuai digunakan terus dengan mana mana papan elektronik yang beroperasi menggunakan isyarat voltan berparas 3.3V atau 5V.

 

+ Driver: CP210x_VCP_Windows.zip ( https://www.dropbox.com/s/350j0ntgvd0v6es/CP210x_VCP_Windows.zip?dl=1 )

 

What's in the box

CP2102 USB to UART Converter TTL 5 PIN Module Serial USB