Penghantaran percuma untuk pesanan melebihi RM100.00
PPN : Jangan Risau !!! Kami masih memproses dan menghantar pesanan anda seperti biasa menggunakan courier. Pembelian hanya secara e-dagang dan tiada pembelian di kedai.
RM3.71 RM3.90
MAX232 RS232 to UART Converter Female COM VCC RXD TXD TTL Module Serial Board
Price RM3.71 RM3.90
Reward Points 39
Points Needed 624
Availability Out Of Stock
Description
Highlight

MAX232 RS232 to UART Converter Female COM VCC RXD TXD TTL Module Serial Board

+ Notis pelanggan :

- Maaf maklumat untuk setiap produk di kedai kami adalah amat terhad. Untuk maklumat umum, teknikal dan pautan luar tentang produk boleh dirujuk di bahagian description setiap produk. Kami tidak mempunyai maklumat selain yang terpapar di bahagian description produk.

- Harga yang tertera adalah harga produk sahaja dan tidak temasuk bantuan / guide teknikal. Jika anda memerlukan bantuan / guide teknikal berkenaan Arduino, anda boleh mendaftar klinik Arduino ( https://www.nadieleczone.com/ulasan-produk/klinik-arduino/ ) pada caj bayaran yang minima.

- Nota : Harap maklum, kadang kala produk dihantar kepada pelanggan di dalam keadaan plastik original produk sudah dibuka dan ditutup semula oleh kami. Keperluan untuk membuka plastik original produk adalah untuk tujuan inspection produk sebelum penghantaran kepada pengguna.

- Nota : Produk dihantar kepada pelanggan dengan kaki male header yang sudah disolder pada board seperti dalam gambar produk.

 

+ MAX232 RS232 To TTL merupakan alat untuk menukarkan isyarat berprotokol RS232 kepada isyarat berprotokol UART. Kebiasaanya digunakan bagi menghubungkan papan elektronik yang mempunyai port RS232 ke papan elektronik yang mempunyai port UART. Dengan adanya modul ini, anda boleh menghantar dan menerima data dari komputer atau papan elektronik anda.

 

+ Cip yang digunakan di atas modul ini : MAX3232

 

+ Perbezaan di antara MAX3232 dengan MAX232
- Perbezaan ketara untuk cip MAX3232 adalah ianya boleh beroperasi pada sistem 3.3V dan juga sistem 5V manakala cip MAX232 pula hanya mampu beroperasi pada sistem 5V.

 

What's in the box

MAX232 RS232 to UART Converter Female COM VCC RXD TXD TTL Module Serial Board