RM9.99
CNC Shield V3 Engraving Machine Expansion Board
Price RM9.99
Availability 1
Quantity
Description

+ Notis pelanggan :

 

- Maaf maklumat untuk setiap produk di kedai kami adalah amat terhad. Untuk maklumat umum, teknikal dan pautan luar tentang produk boleh dirujuk di bahagian description setiap produk. Kami tidak mempunyai maklumat selain yang terpapar di bahagian description produk.

 

- Harga yang tertera adalah harga produk sahaja dan tidak temasuk bantuan / guide teknikal. Jika anda memerlukan bantuan / guide teknikal berkenaan Arduino, anda boleh mendaftar klinik Arduino ( https://www.nadieleczone.com/ulasan-produk/klinik-arduino/ ) pada caj bayaran yang minima.

 

- Nota : Harap maklum, kadang kala produk dihantar kepada pelanggan di dalam keadaan plastik original produk sudah dibuka dan ditutup semula oleh kami. Keperluan untuk membuka plastik original produk adalah untuk tujuan inspection produk sebelum penghantaran kepada pengguna.

 

+ Ciri Ciri CNC shield :

 

- Sesuai digunakan dengan firmware GRBL 0.9. (GBRL adalah Open source firmware yang membolehkan arahan G-code ditukarkan ke isyarat untuk mengawal motor stepper)

- Menggunakan stepper motor driver jenis A4988 atau yang bersesuaian seperti DRV8825 dan lain-lain.

- Papan ini menyokong 4 paksi (X, Y, Z , A)

- Boleh diset kepada mode Micro-Stepping. (Stepper motor driver jenis DRV8825 mempunyai keupayaan untuk melakukan step sekecil 1/32 micro-stepping )

- Mempunyai reka bentuk yang padat.

- Stepper Motor boleh disambungkan ke papan ini menggunakan connector 4 pin jenis molex.

- Papan ini perlu dihidupkan menggunakan voltan diantara 12V sehingga 36V DC. (Bergantung kepada jenis stepper motor driver yang digunakan, kebiasaanya adalah 12V)

 

+ Nota : CNC shield ini tidak didatangkan dengan stepper motor driver A4988 atau DRV8825. Ianya perlu dibeli secara berasingan.

 

+ Pautan Cara Penggunaan

- zyltech.com ( http://www.zyltech.com/arduino-cnc-shield-instructions/ )

- osoyoo.com ( http://osoyoo.com/2017/04/arduino-uno-cnc-shield-v3-0-a4988/ )