RM2.90
RTC Module DS1307 Real Time Clock DS 1307 Arduino PIC
Price RM2.90
Availability 12
Quantity
Description

+ Notis pelanggan :

 

- Maaf maklumat untuk setiap produk di kedai kami adalah amat terhad. Untuk maklumat umum, teknikal dan pautan luar tentang produk boleh dirujuk di bahagian description setiap produk. Kami tidak mempunyai maklumat selain yang terpapar di bahagian description produk.

 

- Harga yang tertera adalah harga produk sahaja dan tidak temasuk bantuan / guide teknikal. Jika anda memerlukan bantuan / guide teknikal berkenaan Arduino, anda boleh mendaftar klinik Arduino ( https://www.nadieleczone.com/ulasan-produk/klinik-arduino/ ) pada caj bayaran yang minima.

 

- Nota : Harap maklum, kadang kala produk dihantar kepada pelanggan di dalam keadaan plastik original produk sudah dibuka dan ditutup semula oleh kami. Keperluan untuk membuka plastik original produk adalah untuk tujuan inspection produk sebelum penghantaran kepada pengguna.

 

- NOTA : Produk dihantar kepada pelanggan dengan kaki male header yang sudah disolder pada board seperti dalam gambar produk.

 

+ RTC Module DS1307 Real Time Clock DS 1307 Arduino PIC. Modul Real Time Clock atau lebih dikenali sebagai modul RTC adalah jam elektronik berkuasa bateri yang didatangkan dalam bentuk cip. Pengguna boleh menulis kod supaya mikropengawal menetapkan waktu ke dalam cip ini dan membaca waktu daripada cip ini. Fungsinya sama seperti jam fizikal, cuma ianya didatangkan dalam bentuk cip.