RM48.99
GY31 TCS3200 Color Sensor GY 31 TCS 3200 Colour Recognition Module
Price RM48.99
Availability 1
Quantity
Description

+ Notis pelanggan :

 

- Maaf maklumat untuk setiap produk di kedai kami adalah amat terhad. Untuk maklumat umum, teknikal dan pautan luar tentang produk boleh dirujuk di bahagian description setiap produk. Kami tidak mempunyai maklumat selain yang terpapar di bahagian description produk.

 

- Harga yang tertera adalah harga produk sahaja dan tidak temasuk bantuan / guide teknikal. Jika anda memerlukan bantuan / guide teknikal berkenaan Arduino, anda boleh mendaftar klinik Arduino ( https://www.nadieleczone.com/ulasan-produk/klinik-arduino/ ) pada caj bayaran yang minima.

 

- Nota : Harap maklum, kadang kala produk dihantar kepada pelanggan di dalam keadaan plastik original produk sudah dibuka dan ditutup semula oleh kami. Keperluan untuk membuka plastik original produk adalah untuk tujuan inspection produk sebelum penghantaran kepada pengguna.

 

- NOTA : Produk dihantar kepada pelanggan dengan kaki male header yang sudah disolder pada board seperti dalam gambar produk.

 

+ GY31 TCS3200 Color Sensor GY 31 TCS 3200 Colour Recognition Module. TCS3200 merupakan sebuah modul sensor yang mampu mengesan warna sesebuah objek selagi warna tersebut berada pada spektrum cahaya terlihat. Selain membezakan diantara dua warna seperti biru dan merah, sensor ini juga mampu membezakan tona diantara dua warna seperti biru muda dan biru gelap. Sensor ini dilengkapi dengan komponen 8×8 photodiode yang sangat sensitif kepada perubahan cahaya. Photodiode mempunyai 3 jenis penapis warna yang masing-masing terbahagi kepada 16 penapis merah, 16 penapis biru, 16 penapis hijau, dan 16 lagi photodiode tanpa penapis untuk mengesan warna cerah.

 

+ Baca lebih lanjut di Arduino Bagaimana Untuk Menggunakan Sensor Warna TCS3200 ( https://www.nadieleczone.com/tutorial-arduino/arduino-bagaimana-untuk-menggunakan-sensor-warna-tcs3200/ ).

 

+ Tutorial Raspberry Pi boleh didapati di laman Tutorial NADI Eleczone ( https://www.nadieleczone.com/tutorial-raspberry-pi/tutorial-asas-raspberry-pi/ ).