Penghantaran percuma untuk pesanan melebihi RM100.00
PPN : Jangan Risau !!! Kami masih memproses dan menghantar pesanan anda seperti biasa menggunakan courier. Pembelian hanya secara e-dagang dan tiada pembelian di kedai.
RM4.66 RM4.90
HCSR501 PIR Sensor Pad Select HC SR501 SR 501 Passive Infrared Motion Module Arduino
Price RM4.66 RM4.90
Reward Points 5
Points Needed 78
Availability 14
Quantity
Description
Highlight

HCSR501 PIR Sensor Pad Select HC SR501 SR 501 Passive Infrared Motion Module Arduino

+ Notis pelanggan :

- Maaf maklumat untuk setiap produk di kedai kami adalah amat terhad. Untuk maklumat umum, teknikal dan pautan luar tentang produk boleh dirujuk di bahagian description setiap produk. Kami tidak mempunyai maklumat selain yang terpapar di bahagian description produk.

- Harga yang tertera adalah harga produk sahaja dan tidak temasuk bantuan / guide teknikal. Jika anda memerlukan bantuan / guide teknikal berkenaan Arduino, anda boleh mendaftar klinik Arduino ( https://www.nadieleczone.com/ulasan-produk/klinik-arduino/ ) pada caj bayaran yang minima.

- Nota : Harap maklum, kadang kala produk dihantar kepada pelanggan di dalam keadaan plastik original produk sudah dibuka dan ditutup semula oleh kami. Keperluan untuk membuka plastik original produk adalah untuk tujuan inspection produk sebelum penghantaran kepada pengguna.

- NOTA : Bergantung kepada keberadaan stok, warna produk (Biru atau Hijau) akan dihantar kepada pelanggan secara rawak. Walaupun ianya mempunyai warna yang berlainan, namun ianya mempunyai fungsi, sambungan dan kegunaan yang sama.

 

+ HCSR501 PIR Sensor Pad Select HC SR501 SR 501 Passive Infrared Motion Module Arduino. Sensor PIR merupakan sebuah sensor yang berupaya mengesan pergerakan melalui perubahan gelombang infra merah yang dipancarkan oleh tubuh badan manusia mahupun haiwan. Akronim PIR berasal daripada perkataan "Passive Infra-red" yang bermaksud sensor ini beroperasi secara pasif dengan hanya menerima gelombang infra merah daripada sumber luar tanpa memancarkan sendiri gelombang infra merah tersebut.

 

+ Pad Select : Mod PIR ditetapkan dengan menggunakan kaedah pad dan soldering.

 

+ Baca lebih lanjut di Arduino Bagaimana Untuk Menggunakan Sensor Pergerakan PIR HC-SR501 ( https://www.nadieleczone.com/tutorial-arduino/arduino-bagaimana-untuk-menggunakan-sensor-pergerakan-pir-hc-sr501/ ).

 

+ Datasheet: HC-SR501 PIR Sensor ( https://www.dropbox.com/s/08hkzt4fpavjlza/HC-SR501%20PIR%20Sensor.pdf?dl=0 )

 

What's in the box

HCSR501 PIR Sensor Pad Select HC SR501 SR 501 Passive Infrared Motion Module Arduino