Penghantaran percuma untuk pesanan melebihi RM100.00
PPN : Jangan Risau !!! Kami masih memproses dan menghantar pesanan anda seperti biasa menggunakan courier. Pembelian hanya secara e-dagang dan tiada pembelian di kedai.
RM5.61 RM5.90
DS18B20 Water proof Sensor 1 Meter DS 18B20 Digital Temperature Module Arduino PIC
Price RM5.61 RM5.90
Reward Points 6
Points Needed 94
Availability 3
Quantity
Description
Highlight

DS18B20 Water proof Sensor 1 Meter DS 18B20 Digital Temperature Module Arduino PIC

+ Notis pelanggan :

- Maaf maklumat untuk setiap produk di kedai kami adalah amat terhad. Untuk maklumat umum, teknikal dan pautan luar tentang produk boleh dirujuk di bahagian description setiap produk. Kami tidak mempunyai maklumat selain yang terpapar di bahagian description produk.

- Harga yang tertera adalah harga produk sahaja dan tidak temasuk bantuan / guide teknikal. Jika anda memerlukan bantuan / guide teknikal berkenaan Arduino, anda boleh mendaftar klinik Arduino ( https://www.nadieleczone.com/ulasan-produk/klinik-arduino/ ) pada caj bayaran yang minima.

- Nota : Harap maklum, kadang kala produk dihantar kepada pelanggan di dalam keadaan plastik original produk sudah dibuka dan ditutup semula oleh kami. Keperluan untuk membuka plastik original produk adalah untuk tujuan inspection produk sebelum penghantaran kepada pengguna.

 

+ Sensor suhu jenis DS18B20 berinteraksi menggunakan komunikasi 1-Wire. Komunikasi jenis ini hanya memerlukan satu wayar untuk berkomunikasi dengan papan Arduino Uno di samping wayar kuasa. Sensor suhu jenis DS18B20 mempunyai julat suhu operasi dari -55 darjah celcius sehingga +125 darjah celcius. Pada julat suhu operasi di antara lingkungan -10 darjah celcius sehingga +85 darjah celcius, DS18B20 mempunyai kadar ketepatan lebih kurang 0.5 darjah celcius. Sensor suhu DS18B20 direka sesuai menggunakan bekalan kuasa sama ada 3.3V atau 5V.

 

+ Panjang Wire lebih kurang 1 Meter.

 

+ Baca lebih lanjut di Arduino Bagaimana Untuk Menggunakan Sensor Suhu Jenis DS18B20 ( https://www.nadieleczone.com/tutorial-arduino/arduino-bagaimana-untuk-menggunakan-sensor-suhu-jenis-ds18b20/ )

 

What's in the box

DS18B20 Water proof Sensor 1 Meter DS 18B20 Digital Temperature Module Arduino PIC