RM24.99
ESP8266 WeMos D1 CH340G ESP 8266 Arduino Uno WiFi IoT Board
Price RM24.99
Availability 1
Quantity
Description

+ Notis pelanggan :

 

- Maaf maklumat untuk setiap produk di kedai kami adalah amat terhad. Untuk maklumat umum, teknikal dan pautan luar tentang produk boleh dirujuk di bahagian description setiap produk. Kami tidak mempunyai maklumat selain yang terpapar di bahagian description produk.

 

- Harga yang tertera adalah harga produk sahaja dan tidak temasuk bantuan / guide teknikal. Jika anda memerlukan bantuan / guide teknikal berkenaan Arduino, anda boleh mendaftar klinik Arduino ( https://www.nadieleczone.com/ulasan-produk/klinik-arduino/ ) pada caj bayaran yang minima.

 

- Nota : Harap maklum, kadang kala produk dihantar kepada pelanggan di dalam keadaan plastik original produk sudah dibuka dan ditutup semula oleh kami. Keperluan untuk membuka plastik original produk adalah untuk tujuan inspection produk sebelum penghantaran kepada pengguna.

 

+ Papan WeMos D1 direka seperti bentuk Arduino Uno. Ini memudahkan pengguna untuk menggunakan papan WeMos D1 dengan mana mana shield yang bersesuaian dengan Arduino Uno. Papan WeMos D1 menggunakan ESP8266 yang membolehkan pengguna membuat sambungan kepada Wifi. Papas WeMos D1 ini bersesuaian digunakan bersama sama perisian Arduino IDE nodemcu.

 

+ Ciri ciri WeMos D1 :

 

- 11 pin input/output digital

- 1 input analog (input maksimum 3.3V)

- Sambungan USB mikro

- Input kuasa dari 9V ke 24V (Dinasihatkan untuk menggunakan 9V atau 12V)

- Sesuai dengan Arduino IDE nodemcu

 

+ Pautan Cara Penggunaan

- alselectro.wordpress.com ( https://alselectro.wordpress.com/2018/04/14/wifi-esp8266-development-board-wemos-d1/ )

- educ8s.tv ( https://educ8s.tv/arduino-esp8266-tutorial-first-look-at-the-wemos-d1-arduino-compatible-esp8266-wifi-board/ )

 

+ Info Tambahan :

 

- Piawaian IoT – Teknologi Radio, Internet Kebendaan Dan Peranti Berkuasa Rendah ( https://www.nadieleczone.com/berita-teknologi/piawaian-iot-teknologi-radio-internet-kebendaan-dan-peranti-berkuasa-rendah/ )