Penghantaran percuma untuk pesanan melebihi RM100.00
PPN : Jangan Risau !!! Kami masih memproses dan menghantar pesanan anda seperti biasa menggunakan courier. Pembelian hanya secara e-dagang dan tiada pembelian di kedai.
RM7.51 RM7.90
Gas Sensor MQ 3 Alcohol Module Type A MQ 03 MQ03 MQ3
Price RM7.51 RM7.90
Reward Points 8
Points Needed 126
Availability 8
Quantity
Description
Highlight

Gas Sensor MQ 3 Alcohol Module Type A MQ 03 MQ03 MQ3

+ Notis pelanggan :

- Maaf maklumat untuk setiap produk di kedai kami adalah amat terhad. Untuk maklumat umum, teknikal dan pautan luar tentang produk boleh dirujuk di bahagian description setiap produk. Kami tidak mempunyai maklumat selain yang terpapar di bahagian description produk.

- Harga yang tertera adalah harga produk sahaja dan tidak temasuk bantuan / guide teknikal. Jika anda memerlukan bantuan / guide teknikal berkenaan Arduino, anda boleh mendaftar klinik Arduino ( https://www.nadieleczone.com/ulasan-produk/klinik-arduino/ ) pada caj bayaran yang minima.

- Nota : Harap maklum, kadang kala produk dihantar kepada pelanggan di dalam keadaan plastik original produk sudah dibuka dan ditutup semula oleh kami. Keperluan untuk membuka plastik original produk adalah untuk tujuan inspection produk sebelum penghantaran kepada pengguna.

- NOTA : Produk dihantar kepada pelanggan dengan kaki male header yang sudah disolder pada board seperti dalam gambar produk.

 

+ Sensor gas jenis MQ-3 merupakan sensor yang sensitif pada alcohol, ethanol dan asap. Antara contoh penggunaanya adalah sensor ini sesuai dijadikan peranti untuk mengukur kepekatan alkohol dalam nafas seseorang.

 

+ Dokumen : MQ-3 Datasheet ( https://www.dropbox.com/s/7hmeigxhabkbrb0/MQ-3.pdf?dl=0 )

 

+ Tutorial Asas Arduino : Arduino Bagaimana Untuk Menggunakan Sensor Gas Jenis MQ ( https://www.nadieleczone.com/tutorial-arduino/arduino-bagaimana-untuk-menggunakan-sensor-gas-jenis-mq/ )

 

+ DIY Projek menggunakan gas sensor : 9 Sensor Gas Membentuk Sistem Pengesan Kebocoran Gas Arduino ( https://www.nadieleczone.com/tutorial-arduino/9-sensor-gas-membentuk-sistem-pengesan-kebocoran-gas-arduino/ )

 

+ DIY Projek menggunakan gas sensor : Sistem Pengesan Kebocoran Gas Arduino Menghantar SMS Amaran ( https://www.nadieleczone.com/tutorial-arduino/sistem-pengesan-kebocoran-gas-arduino-menghantar-sms-amaran/ )

 

+ Tutorial Raspberry Pi boleh didapati di laman Tutorial NADI Eleczone ( https://www.nadieleczone.com/tutorial-raspberry-pi/tutorial-asas-raspberry-pi/ ).

 

What's in the box

Gas Sensor MQ 3 Alcohol Module Type A MQ 03 MQ03 MQ3